fredag 15 maj 2020

Wow vilken dag ...

Om man gillar orientering, utmaningar och klurigheter, att vara ute i naturen, att äta god mat men framförallt att vara tillsammans med hustrun och bästa barnen, barnbarnen, svärdöttrarna och broder då kan en 70-årsdag inte bli bättre än den jag fick vara med om igår. Vilken överraskning det blev och vilken minnesrik dag.




Det började på förmiddagen då jag och Gunilla vandrade längst ut på Halleberg till "predikstolen". Det är inte alltför ofta det blir en tur dit, kanske var det för 12-13 år sedan. Nåväl solen sken och himlen var klarblå och utsikten magnifik. Några JAS-plan passerade och naturligvis passade det bra att vid bergskanten simulera "jag kan flyga". Vi tog också en sväng till Ovandalen för att kolla eller rättare känna in doften av ramslök men den hade ännu inte gjort vårentré.


Det plingade till i mobilen, ett mess med bifogad filmsnutt. Det var barnbarnen som skickade ett påbud, en uppmaning, att byta om till oömma kläder och att packa ner extra varma plagg i ryggan. Jaha, då var det alltså något på gång. Gunilla visste inte mycket utan hade bara fått uppgiften att vara chaufför och assistent. 

Så bar det iväg söderut längs Göta älvdalen. Bit för bit kom det kartklipp på mobilen dit färden skull ställas. Vid varje plats började orienteringen in till en kontrollpunkt där uppgift skulle lösas. Temat var smaker på saker som jag gillar. Det började med Funlightsafter och sedan mörk choklad, italienska skinkor, ostar och italienska viner. Allt styrdes via mess och vid kontrollerna hade i förväg alla nödvändiga tillbehör placerats ut. Oj, vilket jobb det måste ha varit med att fixa allt detta. När Göta älv närmade sig slutet, eller är det början, inleddes tuff orientering i bitvis obanad terräng till en liten tjärn i Bohusbergen. 




Väl framme vid den lilla udden brakade det loss. Konfettibomb och födelsedagssång. Där stod hela gänget väl påpälsade för det var kyligt denna torsdagskväll. På stenhällen var läckerheter av italienskt stuk framdukat och det smakade bara så bra. Så följde en kul frågesport med 1950 som utgångspunkt. 

Skymningen smög på, ett gruppfoto med anmodat avstånd togs innan vandringen tillbaka till bilarna. Oj vilken höjdardag det blev denna 14:e maj!