fredag 13 november 2020

Hålla i ...

Dagen var genomgrå, luften småfuktig och graderna 7-8 så där. Tolereds AIK arrangerade veteranrace strax norr om Biskopsgården. Ett synnerligen coronaanpassat upplägg. Ensam vid starten, såg på avstånd en löpare i i gulbrun dress i skogen och vid målet väntade publiken i form av Gunilla som sprang i mål några minuter tidigare. Ombyte och fika sittandes i bilen på en asfalterad parkeringsyta som denna torsdag betingade en p-avgift på  13 kronor. Halvannan timma senare var det återkomst till Vänersborg.




Mobilen plingade till, ytterligare trista men nödvändiga restriktioner i dessa så vidriga pandemitider. Orienteringsförbundet tolkade påbuden med följande uppmaningar till orienteringssporten:


Undvik att resa med kollektivtrafik eller allmänna färdmedel till och från orienteringsaktiviteter.

Samåkning är möjlig om det sker med familjemedlemmar eller andra människor som annars träffas ofta.

 

Träning och tävling utanför regionen är i grunden inte en nödvändig resa, om inte orientering är din huvudsakliga sysselsättning/ditt yrke.

Resor till träning och tävling inom regionen kan göras men undvik kollektivtrafik.

 

Avstå helt från att ha orienteringsaktiviteter inomhus såsom träning i idrottshallar, styrelsemöten och andra träffar som sker inomhus. Utomhusmiljöer omfattas inte av detta råd. Omklädningsrum ska ej användas vid träning och tävling och dusch sker hemma.

 

Ungdomar och vuxna födda 2004 och tidigare: avstå från organiserade orienteringsaktiviteter inomhus och utomhus vilka samlar flera personer samtidigt. Arrangera träningar som går att genomföra individuellt och håll möten och träffar digitalt.


Avstå från all form av servering vid orienteringsaktiviteter.


Det blev rannsakan och kritisk granskning av dagens aktivitet ... med slutsatsen och konstaterandet att inga övertramp eller felsteg hade begåtts. Nu var vi inte särskilt oroliga då orienteringsarrangemangen och orienterarna det senaste halvåret omsorgsfullt har följt föreskrifter och dekret. Påbudet hålla i, hålla ut och hålla avstånd måste hållas vid liv!