söndag 8 november 2020

Test ...

Denna dimmiga söndag drog vi till Bäreberg i Skaraborg för att springa Veckans bana. Det var en variant där inga kontrollmarkeringar fanns. Istället var man hänvisad till den norska appen UsynligO. Det är en app som gör det möjligt att lägga banor utan kontroller där appen installerad på smartphone vibrerar och avger en signal när man är vid kontrollen. Det finns andra appar med liknande funktionalitet, men det som gör UsynligO särskilt intressant är att den även ger direkt access till hela arkivet av banor i applikationen Livelox!




Har tidigare under året testat OsynligO och det fungerar så där. Det var också intrycket efter dagens löp. Känslan är att gps-spårningen inte hänger med. Dessutom är den inte alltid exakt och det känns lite frustrerande. Det ska också erkännas att man saknar kontrollmarkeringarna. Känslan att se skärmen och få bekräftelsen på att man är rätt kan/ska inte underskattas.


Men bortsett från detta var det ett skönt pass denna senhöstdag då det mesta av sommarens bush och täta snår hade försvunnit. Barnbarn och svärdotter var också plats. Alltid kul att mötas med lite eftersnack och uppdatering av dagsläget.