måndag 23 november 2020

Suck och stön ...

Vänersborgs kommun och då avses politiker och tjänstemän har svårt att få till det. Detta gäller inom flera verksamhetsområden och bland annat det som rör den ideella idrotten. I dagens upplaga av lokaltidningen TTELA är det återigen ett rop som framförs från 17 föreningar. Ett rop som handlar om dialog och samtal. En ödmjuk förfrågan om att mötas för att reda ut former av samverkan och stöttning. Men kommunen har svårt att få till det trots tidigare utfästelser och försäkringar.




Den egna klubben är för tillfället inblandade i en diskussion om möjligheten att få tillgång till ett underlag för att ta fram kartor för verksamheten. Diskussionen har pågått hela året och frågan har valsat runt mellan politiker, tjänstefolk, handläggare och över- och underhuggare av olika slag. Som kommunmedborgare och skattebetalare frapperas man av handläggningen. Hur många skattekronor har det gått åt för all arbetstid, alla sammanträden och beredningsarbetet. Man behöver inte vara raketforskare för inse att det handlar om herostratiska belopp för en i sammanhanget mycket liten frågan. 

Det må så vara men det som bekymrar ännu mer är om alla ärenden behandlas på samma krångliga och arroganta sätt. Det är förmodligen så av lokaltidningens artikel att döma. Det finns anledning att sucka och stöna och det med hög volym!