tisdag 24 november 2020

Nytillskott ...

Trots trista pandemitider som kan leda till apati och håglöshet gäller det att se framåt och fastslå framtidsplaner. En regelbunden produktion och uppdatering av orienteringskartor är viktig. För stunden saknar den egna klubben en sprintkarta med den senaste kartnormen. Det måste åtgärdas och nu är projektet igång efter flera månaders förberedelser.

I jämförelse med idrotter som exempelvis fotboll och bandy måste orientering fixa allt själva. Emellanåt skulle det vara skönt att som lagsporterna bara kunna skrika "vi vill ha en ishall" eller "fixa fler fotbollsplaner" och vips är kommunen där och ordnar det hela och betalar också det mesta av kakan.

Orienterare får fixa i stort sett allt själva, betala det mesta och ideellt leda och lotsa ett kartprojekt i land. Så ... nu var det slutsuckat för en stund!




Nu är förberedelsearbetet avklarat och kartritare har kontrakterats - nu kan rekognosceringsarbetet inledas och någon gång fram till våren ska en ny sprintkarta i skala 1:3 000 presenteras. En karta som är anpassad för tävlingsarrangemang, träning och skolaktiviteter. Det blir ett välkommet tillskott i Vänersborg.