måndag 2 november 2020

Stormigt ...

Idag har det varit höststorm. Från sänghalmen hördes ett intensivt smattrande på fönsterblecket i arla morgonstund. Höstlöv flög omkring och klistrade fast sig på fönsterglaset. Men graderna var för årstiden många, runt tiostrecket.




Måndagsförmiddagar brukar vara förknippat med att skriva reportage och sammanställa resultat från helgens orienteringstävlingar för lokaltidningen. Men inte denna måndag som en konsekvens av hårda restriktioner som proklamerades i torsdags.

Naturligtvis reflekterar man över påbud och uppmaningar som riktas till oss alla. Det är emellanåt svårt att hänga med i svängarna. Förstår inte riktigt varför alla idrotter behandlas som de vore likvärdiga. Utomhussporter typ segling, orientering, kanot och cykel betraktas och behandlas på samma sätt som inomhusidrotter med mycket närkontakt och trängsel. Får en känsla av att handläggare och myndighetspersoner inte har så stor insikt och kännedom om särskillnader mellan idrottsvärldens olika grenar och discipliner. Åsikten bör aldrig ta herraväldet över insikten!