tisdag 17 november 2020

Illa, illa ...

Usch och tvi för denna pandemi! Gå inte på gym, gå inte på bibliotek, ha inte middag, ha inte fester. Ställ in. Hitta inte på undanflykter som skulle göra just din aktivitet okej. Umgås enbart med de bor med! Ja, ingen kan väl undgå att förstå allvaret i statsministerns uppmaning och påbud! Måtte det hjälpa!




Dock måste någon förklara för mig varför exempelvis elitnivån inom lagidrotterna kan få fortsätta som tidigare. De har fått "carte blanche" av våra makthavare. De har getts helt fria händer att bara hålla på som vanligt, som om ingenting har hänt. Detta trots att media dagligen rapporterar om nya coronafall.

Inte nog med det. Under matchen och spelets gång gör man också det som all expertis med kraft poängterar att man inte ska göra. Man ska inte klissa och klänga på varandra, man ska inte kramas, man ska inte ha närkontakt, man ska inte high fivea, man ska inte pussas osv. 

Men ... jag har ännu inte hört någon makthavare, beslutsfattare eller överkucku som tagit avstånd eller kommit med några fördömanden. Det är för mig ofattbart, fullständigt ofattbart!

Dessa lagidrottsstjärnor fungerar ju också som förebilder för unga. Vad signalerar man när omfamnar och omsluter varandra?


Just nu, när det är så synnerligen allvarligt och oförutsägbart, borde det inte finnas den minsta tvekan att blåsa slutsignal för lagidrotternas matcher.