onsdag 30 juni 2021

Både glädje och sorg …

Den första heldagen i Idre inleddes med ett orienteringslöp i området strax väster om den stora skidanläggningen. Härligt att få sträcka ut i lågfjällsterräng med god sikt. En och annan ren kunde skådas som smidigt gled fram med sina ståtliga horn. 

Det lär vara 500-600 orienterare som valt att vistas i dalafjällen denna vecka. Flera arrangemang i varierande terräng står till buds. Man väljer själv när man vill springa respektive bana. Ett bra och smidigt upplägg.




Bad blev det även denna dag och det i Idresjön. Vattnet mätte 20 grader enligt barnbarn #2. Han är den store badentusiasten i sällskapet och har koll på det mesta som kretsar kring denna njutning.




Under eftermiddagen började uppladdningen inför kvällens begivenhet - Sverige mot Ukraina i EM-fotbollen. Blågul klädsel gällde och det var både spännande och dramatiskt ända till Ukraina i slutet av förlängningen dränkte all glädje och lycka. Usch så trist. Nu får vi istället blicka fram mot kommande vecka då orienterings-VM avgörs i Tjeckien.