måndag 14 juni 2021

Skogsjobb ...

Denna dag har ägnats åt förberedelser inför ett arrangemang på onsdag. Då är det den egna klubben som står värd för veteraners och andra dagledigas orienteringslöp. Det är ett stort lass av prylar som släpas med in i skogen typ kontrollställningar, skärmar och SI-enheter.
En helt nyreviderad karta ska användas och det är alltid extra kul när allt är uppdaterat. Terrängen är huvudsakligen flack men detaljrik och därför härligt utmanande orienteringstekniskt. Start och mål är förlagt till Restad Gård med fina parkeringsmöjligheter och stora gräsytor där man inte behöver trängas.



Skogen var fin denna molniga dag förutom en sak. Myggorna var minst sagt talrika och riktigt stora. Nu var vi förberedda på detta och hela kroppen var ”inpackad”. Bar hud smörjdes in med starkt doftande medel som höll de stickande varelserna på avstånd.
Efter utsättningen av alla kontroller väntade så några timmar framför datorn. Kartor för de olika banorna färdigställdes och allt publicerades i applikationen ”Eventor” samt på ”Livelox” där man efter loppet kan ladda upp sitt GPS-spår. 

Detta var uppladdningen inför timmarna framför TV:n senare under kvällen - EM-premiär för Sverige och detta mot starka Spanien!