fredag 11 juni 2021

Usch vilken kalldusch ...

Fotbollens förbundskapten Janne Andersson har det svettigt just nu. Under hela våren och så här i början av sommaren har media gullat och gosat med honom i tidningar, på TV, i tidskrifter och magasin av olika slag. Han har framställts som en nästan gudomlig ledare med egenskaper som är övernaturliga. Men ... nu har samma media en annan attityd efter att coronasmitta tagit sig in i landslaget som EM-förbereder sig. Nu ifrågasätts hans planering och beslut. Var det så klokt ... hur tänkte ni ... var ni inte förberedda ... varför gjorde ni si ... varför gjorde ni så?




Det utlösande faktorn var förmodligen Anderssons överrumplade och chockartade uppsyn på en presskonferens. Det verkade inte som om landslagsledningen hade kalkylerat, än mindre planerat, att ett coronavirus kunde ta sig in i truppen. Detta trots att liknande tillbud har varit hur vanliga som helst inom så gott som alla lagidrotter och andra landslag det senaste året.

Några journalister höjde också på ögonbrynen och undrade kritiskt varför man tillät spelarna att ta time-out från den "bubbla" man gått in i för en tid sedan. Detta för att kunna vara tillsammans med nära-och-kära som det brukar sägas ... ibland blir den goda tanken och agerandet den goda sakens fiende!


Gissningsvis blir det nu tuffare och striktare förhållningssätt bland de blågula och Janne A. har säkert insett att överdrivna hyllningar och ovationer väldigt snabbt kan vändas till det motsatta.