torsdag 24 juni 2021

Igår hände mycket …

Gårdagen var en dag med späckat innehåll med både allvar, spänning, glädje och njutning. Det började med en begravning. En av mina fastrar hade gått bort i en ålder av 90 år. Det var en stämningsfylld ceremoni som naturligtvis präglades av pandemins restriktioner. Det blev ett tillfälle att också träffa kusiner. Numera är det oftast i begravningssammanhang man möts. Annat var det i tonåren då många semesterveckor spenderades tillsammans.

Efter akten valde jag och broder att luncha på Långedrags värdshus. Där väntade en delikat torskrätt på den soliga altanen med utsikt över båthamnen. Det slog mig att jag inte hade den minsta längtan efter havet eller att äga ett flytetyg av större slag. Så är det med en landkrabba.


Då och då kom flashmeddelande på smartphonen. Temat var regeringskrisen och ytterligare förflyttningar av "Svarte Petter" mellan partiföreträdarna. Efter att Annie Lööf suttit med det trista kortet något dygn blev det nu liberalernas ledare som fick det i sin hand. Nu undras vem som står näst i tur. Anade också några partiledare som figurerar i bakgrunden och som nu lugnt lutar sig tillbaka när "Januariavtalet" träter.


Planer fanns att göra ett besök på sportvaruhuset XXL men det blev inget med det. Under  eftermiddagstimmarna uppstod trafikkaos i Göteborg. I stort sett hela stan var igenkorkad. Spenderade bland annat dryga timman på Masthuggsleden och bilen förflyttade sig då ett hundratal meter. Fick "flashbacks" från bilköer jag upplevt tidigare i livet runt om i världen. Det var illa en gång i Venezuelas huvudstad Caracas. Detta en tidig fredagseftermiddag som blev sen kväll men det konkurrerade inte på långa vägar med hur det var i Karachi i södra Pakistan i mitten på 80-talet.

När väl det hela löstes upp var det bara att hämta upp Gunilla som åkt med tåg från Vänersborg. Detta för att åka till årets tredje orienteringstävling, en sprint i Backa nordväst om rikets andra stad. Ungefär samtidigt började Sveriges match mot Polen i EM-fotbollen som följdes vid smartphonen ... oj så spännande och händelserikt!

När slutsignalen gick väntade start på en kul sprintbana i ett mycket speciellt villaområde. Kvällen var härlig och löpvädret bara så skönt. Fick till ett orienteringsmässigt riktigt bra lopp utan några som helst felnavigeringar.




Så drog vi norrut fast med avbrott för en snabbvisit hos yngsta barnfamiljen. Då ringde mobilen och äldsta barnbarnet meddelade att nu var det bråttom med anmälan till tävlingar i Blekinge om en månad. Deltagarantalet är begränsat så det gäller att vara "på". Anmälningsservern var belastad men till slut fixade det hela sig.

Solen närmade sig horisonten. Sommarkvällens lätta mörker smög sig på under den fortsatta hemfärden. Ytterligare en sak stod på programmet. Det mer eller mindre dagliga och obligatoriska badet under sommarmånaderna. Det blev ett snabbdopp i Vänerviken några stenkast från vårt boende där de flesta av grannarna hade sagt god natt. En späckad dag var över!