onsdag 9 juni 2021

Trista besked …

Aj, aj, aj och oj, oj, oj är det bara att utbrista när nyheten kom om att covidsmitta drabbat fotbollslandslaget bara dagarna innan EM-premiären. Men, men egentligen var det inte så överraskande. Fler landslag har råkat ut för detsamma och under hela pandemin har det regelbundet rapporterats om lagidrotter som fått in covidsmitta i spelartruppen. Även om påbuden och restriktionerna är tydliga så går det ändå inte att undvika närkontakt och kroppskontakt. Man kramas, omfamnar och avståndet till varandra är emellanåt minst sagt obefintligt.




Ska man tro medias rapporteringar är det också generellt svårt att leva upp till förhållningssätt som tydligt ges av ledningar och myndigheter. Välbetalda proffsspelare är uppenbarligen inte så proffsiga i sitt vardagliga agerande när det kommer till kritan.

Förhoppningsvis blir det inte fler fall i fotbollslandslaget. Det blir bara så trist om kommande EM mer ska handla covidtester, karantändagar och provtagning än om spekulationer kring laguppställningar, taktiska upplägg och spelsystem.