tisdag 29 juni 2021

Utspel …


Det blev många timmar i bilen under gårdagens färd genom Dalsland och Värmland och Dalarna för att frampå kvällen hamna i Idre. En plats som besökts vid många tillfällen genom åren. Detta både i jobbsammanhang och semestertillfällen under olika årstider.

Bilradion levererade nyheter om regeringskrisen, ofta och omfattande. Intressant att lyssna till olika politiska företrädare. Statsministern var rejält uppretad. Han spydde all galla den Löfvenska kroppen kunde uppbåda på Vänsterpartiet och Nooshi Dadgostar. 

Är egentligen förvånad över att han var så uppbragt. Vad jag sett och hört har Vänsterpartiet i många år varnat för att regeringen skulle fällas ifall man införde fri hyresreglering. Förstod inte eller lyssnade inte eller brydde sig inte Stefan och hans underhuggare budskapet?


Statsministern var på hugget denna dag. Det lät nästan som om han var på valturné. Oj vilka utläggningar han hade om allt förträffligt han åstadkommit de senaste åren. Jag funderade en stund på om det var Sverige han pratade om. De kommande dagarna lär fortsätta i samma stil innan uppståndelsen har lagt sig. 


Skönt att som kontrast få komma till fjällvärlden och njuta av härliga vyer, frisk luft och kul umgänge med bästa barnen och barnbarnen.