tisdag 22 juni 2021

Kontrolljakt …

Idag bar det på förmiddagen av till Råda strax väster om Lidköping. Skaraborgarnas veteranorientering stod på programmet och 150 löpare kom till start. Start och mål var förlagt till den nya skidcentralen där det vintertid finns ett konstsnöspår. Terrängen var flack med en del pinniga områden. Banläggarna hade gjort ett gott jobb och hade undvikit de vidriga och bushiga områdena. 

Det märks mycket påtagligt när man seriöst har jobbat med banorna. Det handlar då inte bara om göra bra teoretiska banstråk framför datorn utan också om att i förväg ha rekat planerade sträckor. Då har man dessutom sorterat bort olämpliga kontrollpunkter. Lidköpings VSK hade gjort ett gediget jobb och omdömena var klart positiva.




Under kvällen agerade vi åskådare på sommarsprinten i Vargön ... det räcker med ett lopp om dagen! Många ungdomar från den egna klubben körde hårt i villa- och parkområden och det var bitvis klart svårt. Undervegetationen i ett mindre skogsområde var riktigt högt och försvårade både sikten och framkomligheten.





På hemvägen tog vi svängen förbi vänerstranden och passade på att ta dagens dopp. Det var pålandsvind och följaktligen halvskönt i böljorna.