onsdag 29 november 2023

Det blev inget …



Under sen eftermiddag kom meddelandet att Sverige inte får vinter-OS 2030. Några är besvikna, andra är glada och själv tycker jag det var bra att det inte blev något arrangemang i Sverige. Tror helt enkelt inte på idén/projektet. Är tveksam, mycket tveksam om det fördelaktiga med ett OS-arrangemang. Däremot mycket mera positiv till VM, EM och allt vad det heter inom olika enskilda idrotter. Det brukar vara hanterbart, överskådligt och kontrollerbart på ett helt annat sätt än OS-satsningar.


Genom åren har jag haft förmånen att resa runt i världen och även besökt tidigare OS-städer och platser. Har sett övergivna, outnyttjade och sönderfallande anläggningar, byggnader och backar. Ett trist och dystert eftermäle!


Överhuvudtaget har jag en jordnära och pragmatisk attityd till OS-arrangemang. Så länge det finns länder och platser som krigar om att få arrangemanget så behöver inte Sverige vara med och kämpa. Använd istället pengarna till att fostra och skapa idrottsmiljöer som utvecklar elitidrottare.