fredag 24 november 2023

Olika former …

Igår kväll körde Främmestads IK ytterligare en etapp i serien av nattorienteringar under senhösten. Vi drog dit då förutsättningarna var fina; stjärnklart, 5-6 plusgrader och vindstilla. 

Bengt-Åke J. hade fixat till en perfekt nattbana med omväxlande stråk typ både lättlöpt på vägar och stigar men också rakt igenom storskogen. Dock var det inte så många på plats och de missade faktiskt ett kul nattlöp ... också lite tråkigt för arrangörerna som lagt ner mycket tid på banor och utsättning av kontroller.




Utbudet av nattorienteringar eller rättare sagt orientering-i-mörker är stort just nu. Det passar perfekt denna tid på året när det redan vid 16-17-tiden är becksvart. Om dessutom banläggarna undviker svårframkomliga partier och vattensjuka sankmarker samt utnyttjar terrängområden med stigsystem blir det fina träningspass.


Denna kväll orienterade också yngsta barnfamiljen, dock inte i något skogsområde. Deras klubb anordnade en inomhusorientering. Det kan tyckas vara en enkel tillställning men det blir klart utmanande med kontroller i skrymslen och vrår samt på olika våningsplan.


Orientering kan utövas i många olika former men en sak förvånar mig. Intresset för MTB(cykel)-orientering är så där. Det är inte många som fascineras av denna form trots att terrängcykling lockar många utövare.