torsdag 2 november 2023

Götaälvdalsstopp …

Det började under förmiddagen då vi följde Göta älv söderut till Nödinge och sedan bar det uppåt till Dammekärr där OK Alehof huserar. Där väntade göteborgarnas veteranorientering denna gråa och kylslagna torsdag. Äldsta barnfamiljen var med då juniorerna har skolledigt denna vecka. Det bjöds på kul och omväxlande banor ... både kuperat och detaljrikt samt flackt och detaljfattigt. 


Sedan for vi norrut till Älvängen och matstället "Mr Johansson". Där serverades en populär lunchbuffé med en mix av svensk, asiatiskt och thailändsk mat och även ett utmärkt alternativ för vegetarianer. Det finns alltid finns vegetariska rätter på buffén, och dessutom ingår salladsbuffé, sushibuffé, dryck och fika till maten. Ett ställe som vi med jämna mellanrum hedrar med vår närvaro.




När magarna var fyllda med diverse rätter och en ansenlig mängd pannkakor fortsatte vi norrut till Lödöse där snart 93-årig svärmor tillbringar sina dagar på ett äldreboende. Även om minnet sviker henne är hon en hejare på kortspel och under eftermiddagen fick hon sitt lystmäte.


När mörkret sänkte sig över Götaälvdalen drog vi ännu mera norrut och nästa anhalt blev Lilla Edet. Där bor broder Bengt som behövde lite hjälp med en nyinköpt iPhone ... det är en del pyssel innan den är fullt brukbar.


Så återstod framåt kvällskröken inget annat än att dra sig hemåt denna mörka och fuktiga novemberkväll.