torsdag 15 december 2016

Få kronor ...

Snart är det fyra månader sedan VM-veckan i Strömstad och Tanum. Härliga minnesbilder sitter kvar från de uppskattade och väl genomförda arrangemangen. Det känns kul att ha varit delaktig i denna orienteringsfest!


Men smakar det så kostar det. Bokslutet för evenemanget presenterades i dagarna. Överskottet blev 300.000:- som ska fördelas bland 18 klubbar beroende på hur mycket ansvar man hade. Det blir inte många kronor över och en del är förmodligen besvikna. Trots närmare 12000 starter på publiktävlingarna och med en förhöjd startavgift blev det ändå inte så många kronor kvar. 
Kraven är höga på ett VM-arrangemang och kvalité kostar även om de allra flesta arbetsinsatserna byggde på idealitet.

Kanske är detta förklaringen till att kön av presumtiva arrangörer är kort. Rent tävlingsmässigt är det inget som känns för stort eller omfattande utan det är allt runtomkring som proffsig arena, mediaservice etc. En annan faktor är att man dessutom ska arrangera VM i precisionsorientering. Har aldrig förstått varför man ska göra detta. Fotorientering och Preo har väldigt lite med varandra att göra. Likheterna finns egentligen inte. Det hade varit mera logiskt att istället ha mtb-orientering samtidigt.

Bohuslän-Dals klubbar kan i alla fall känna sig nöjda även om kassakistan inte fylldes på. Alla funktionärer kan glädjas åt att ha varit delaktiga i ett arrangemang som för de flesta är once-in-a-life-time. Och när man nu bara är VM-arrangör en enda gång så känns det extra skönt att det blev så himla bra.