fredag 2 december 2016

Sportsidor ...

Tre år har gått som radskrivare/medarbetare i lokaltidningen ttela med fokus på orientering. Det senaste året har varit dramatiskt. Inte för mig men väl för tidningens anställda. Ägarna Stampen råkade ut för stora ekonomiska svårigheter och konkursen lurade bakom hörnet. Rekonstruktionsarbetet är nu avklarat och för stunden överlever tidningen. Dock kommer det sannolikt göras besparingar på olika sätt.
Samarbetet med sportchefen Toni Andersson och hans medarbetare känns bara så bra. Inställningen är positiv och verkligen tillmötesgående. Det är aldrig problem med att få med reportage. Det är skönt att jobba med idrottsfolk!


Under ett år blir det 40-50 reportage med resultat och foton. Även om papperstidningens vara eller inte vara ständigt diskuteras så lever den fortfarande. Påminns om detta med jämna mellanrum då jag träffar kända och okända som brukar vittna om att man läser OL-artiklar. Har noterat att resultatlistorna har särskilt högt läsvärde. Man vill uppenbarligen följa bekantas placeringar oavsett åldersklass.

Det enda som inte känns helt OK är nedtoningen av ungdomsidrott. Man tog bort onsdagsuppslaget Ungsport för något år sedan. Utgångspunkten var att ungdomar främst konsumerar nyheter via andra medier. Men, här tror jag att man gör ett tankefel. Har förstått att bland annat många mor- och farföräldrar och flera andra intressenter vill läsa om sina telingar eller bekantas barn.

Nu blir det några månaders stiltje men i början på mars är tävlingarna igång igen!