måndag 19 december 2016

Späckad helg ...

Oj, två timmar med sanslöst skrattande på Draken i Göteborg. Herrarna Özz Nûjen och Måns Möller bjöd på lektion: Sveriges Historia - den nakna sanningen. En show med högt tempo, humor, allvar, infall och improvisationer. Man var helt matt efter föreställningen och därför satt det skönt med pub- och krogbesök av italienskt snitt.


Innan showen var det nostalgipromenad i Haga och förbi huset på Kaponjärgatan där man som ung tonåring var inneboende hos mormor Axelia efter ankomsten från Sydafrika. På parallellgatan var det julmarknad och utbudet i stort sett detsamma som på alla marknader den här tiden på året; tovade tomtar, kanderade nötter, marsipangrisar, julkorvar osv.

Söndagen inleddes med traditionell julorientering i Trollhättan. Ett 30-tal kände sig kallade och efter loppet bjöds det på julgröt typ smakfull sådan. Så bar det vidare till barnbarn # 3 som firade födelsedag denna fjärde adventssöndag. Han uppvaktades med ett hockeyspel och det är bara att konstatera att takterna och tekniken sitter kvar hos farfar. Junioren behöver en hel del träning!

En innehållsrik helg så nu blir det skönt med några "lugna" dagar innan nästa veckoslut.