söndag 19 februari 2017

40 år ...

Idag är det 14610 dagar sedan hymens band knöts eller om man så vill inträdet i det äkta ståndet. 


Första mötet kom till genom Annelie, min klubbkompis sedan tonåren och hon var då Gunillas jobbarkompis. Så det var genom orienteringssporten vi träffades, i slutet på november 1975 på OK Gipens årsfest i Åsbräcka Bygdegård. Några månader senare sprang Gunilla sin första orienteringstävling och på den vägen är det.

Mycket har hänt genom 40 år. Massor av härliga och kul upplevelser. Många resor runt om i världen. Boende i Lilla Edet, Tibro och Vänersborg. Jonas och Martin som hittat mysiga och driftiga tjejer. Fyra barnbarn som är på hugget. Och nu pensionärsliv med mycket tid att disponera - underbart!

Alla bröllopsdagar har ett namn, och enligt gammal tradition ska mannen ge sin kvinna en gåva av just detta material. Så det var bara att logga in på "Bröllopsguiden" och kolla vad som gäller. Fingret letar sig igenom årsdagarna. En del lite underliga, men för all del "billiga" alternativ typ papper (2 år), masonit (28 år) eller gnejs (33 år).
I rutan "Antal år som gifta" markeras 40 och vips står det "Rubin" i mörkröd text med denna information:

- Rubin är en värdefull ädelsten, en röd variant av mineralet korund (aluminiumoxid). Den röda färgen kommer från det latinska ordet för röd, ruber eller rubrum. Fyndigheter av rubin finns i Afrika, Grönland, Asien och Australien. De största i Burma, Sri Lanka och Thailand.

Så var det bara att ge sig av till rubinaffären för att fixa en gåva. Tyvärr fanns det ingen kompass med rubinprydd nål. Det blev istället ... ja, kolla in Gunilla och det röda som glimmar till!