fredag 3 februari 2017

Fysisk aktivitet ...

Torsdagkväll är träningskväll med OL-klubben. Andra dagar blir det det motion/träning i olika grupperingar och så enskilt då och då. Formerna varierar. Några tillfällen inomhus i gymmet med diskodunk och olika apparater som inte skonar någon av kroppens muskler. Andra dagar blir det löpning utomhus.  Trist att man inte kan alternera med skidåkning. Det är inte heller någon höjdare med mtb-cykeln. Tyvärr är skogsstigarna just nu lite riskiga med frostigt/isigt underlag. På onsdagar blir det gammal hederlig "gympa" och söndagarna är vikta för Vinterrace i orientering. Det är knappast någon brist på alternativ, möjligheter och variation.
Som pensionär ges också möjligheten att inte alltid behöva bryta upp snabbt från träningen. Man kan unna sig ett bastubud och en längre avsvalkning i omklädningsrummet. Efter gruppträningen på gymmet väntar alltid fika och småtjöt med både bekanta och okända när man inte har en tid att passa. Faktiskt mycket skönt och en kontrast till tidigare skeden i livet då tillvaron var inrutad och dagsprogrammen tajta.


Många samlas på torsdagskvällen. Aktiviteterna är intensiva under någon timma. Ytterligare någon halvtimma med bastu och dusch innan de flesta drar. Några ska hem och kolla Antikrundan. Andra ska fixa vardagsbestyr efter en skol- eller arbetsdag. Kvar blir några gamlingar som efter ytterligare en halvtimma lämnar en nedsläckt klubbstuga och en öde parkeringsplats. Gräsytorna intas åter av rådjur och en och annan harpalt.