måndag 27 februari 2017

Avslutning ...

Lördagskvällens ymniga snöfall försvann natten till söndag. Alltså, barmark när det var dags för säsongens sista vinterrace. 


Var idag coach/instruktör för några nybörjare men passade naturligtvis på att observera hur övriga kids agerade. Gemensam start är på både gott som ont. Bra med högt löptempo så man får springa på men ingen höjdare vad gäller orienteringsteknik. Huvudsakligen springer man i klungor tillsammans med några äldre och erfarna som sköter orienteringen. 
Allt man har tragglat och gått igenom på träningskvällarna verkar vara som bortglömt typ "kolla riktningen", "rusa inte bara iväg" och "gör kartläsningsstopp". Viktiga moment när tävlingsäsongen börjar om någon vecka men då är det individuell start som gäller.

Skidstugan var välbesökt denna söndag. Många stannade kvar efter loppet för att fika, kolla VM-skidor på TV och köpa på sig ny utrustning. Göteborgsföretaget SM-sport var på plats och kommersen var livlig, kanske som tröst när det nu gick så dåligt för de blågula i Lahtis.

Nästa helg drar orienteringssäsongen igång. Några drar till Åhus och andra väljer sydligare nejder som exempelvis Portugal eller Italien.