tisdag 14 februari 2017

OL i tidningen ...

Orienteringssäsongen närmar sig. För fjärde året väntar också ett uppdrag som frilansjournalist i lokaltidningen ttela. Fjolåret var turbulent då tidningskocernen Stampen, som äger ttela, stod på ruinens brant. Konkursen var nära. En omfattande rekonstruktion och ackordsuppgörelser med leverantörer har gjorts. Ttela och övriga tidningar i koncernen har räddats. 
Sportsidorna har högt läsvärde men naturligtvis kommer rationaliseringar att ske typ färre anställda som ska fixa allt mer. Dock lär det inte bli några inskränkningar vad gäller utrymmet för orienteringssporten. Som under de senaste åren kan det bli 40-50 inslag huvudsakligen under perioden mars till november. Det finns en mycket positiv och öppen attityd hos sportchefen Toni Andersson och hans medarbetare.

Så inför kommande säsong så är förhoppningarna bara så stora att någon av talangerna från de lokala klubbarna ska blomma ut och etablera sig i svensktoppen. Då inte bara vid enstaka tillfällen utan med en hög lägstanivå på alla värdetävlingar.
På de stora budkavlarna och stafetterna är det sannolikt bara Trollhättans SOK som kan vara av intresse. Den egna klubben har valt att tagga ner.