onsdag 1 februari 2017

Förändringar ...

Fortsättning utifrån gårdagens tema:


Friare former ...
Tävlingar med fri start prövas då och då men det har knappast fått något genomslag. Men morgondagens tävlingsorienterare kommer att önska sig mera flexibilitet och valfrihet. På samma sätt som man exempelvis idag kan boka in en sittplats på tåget eller en biografstol kan man boka in sig på en ledig starttid till helgens orienteringstävling. 

Slimmad överbyggnad ...
Idag finns distriktsförbund som i stort följer landskapsgränserna. Det är knappast en optimal indelning utifrån var människor bor och lever. Skillnaden mellan landets distrikt är stora, mycket stora. Jämför bara lilla Bohuslän-Dal och antalet utövare med storebror Västergötland. Med en annan regional indelning skulle sannolikt tävlingsprogram och andra verksamheter effektiviseras, ekonomiseras och utvecklas till gagn för de allra flesta.

Ingen natt-OL ...
Nattorienteringen går en dyster framtid till mötes. Orsaken är pannlamporna. De kommer att bli än mer ljuskraftiga och så småningom kommer man till en gräns där den faktiska skillnaden mellan dag-OL och natt-OL är mycket liten. Men innan utvecklingen kommit så långt kommer olika försvårande inslag vidtas. Det är bara en tidsfråga innan exempelvis kontrollernas reflexstavar tas bort.