onsdag 26 juli 2017

Busskaos ...

Tredje etappen av O-Ringen i ett nytt område. Återigen långdistanskaraktär i ett kuperat område. Bitvis småskuren terräng som verkligen krävde noggrann orientering.



Idag falerade busstransporten från O-Ringenbyn till arenan. Många var riktigt nervösa och uppretade. Detta gällde framförallt de som hade tidsstart. Därför släppte vi ett antal före i kön och den egna planerade starten blev rejält försenad. Det blev en mycket sen start denna halvmulna dag och väl i mål bar det snabbt tillbaka till Arvika.

Det blir långa dagar som inleds med 5-6 km cykel till C-orten. Därefter väntar 500-600 meter gångväg till bussköerna och sedan avsläpp i närheten av tävlingsarenan efter en dryg halvtimmas resa. I folkvimlet handlar det sedan om att söka upp klubbflaggan. De sista förberedelserna görs innan det är dags att bege sig de cirka 2000 metrarna till starten. Så väntar då banan och väl i mål börjar proceduren med att återvända till Arvika och cykelturen till hyrda villan. Då känns det skönt att pusta ut!