tisdag 4 juli 2017

Guld igen ...

En lång eftermiddag framför TV:n och koll på långdistansen i orienterings-VM. Detta tillsammans med barn och barnbarn samt barnbarnskompisar. Bitvis var det lite ointressant och segt men då passade det bra med en "powernap".


Fascinerande att följa Tove Alexanderssons väg till ytterligare ett VM-guld och trist att se hur medaljkandidaten Helena Jansson gjorde ett gigantiskt misstag på väg till kontroll # 8. Oj, vad man led med henne.
Efter damerna var det herrarnas tur på en supertuff 17 km lång bana. Det var slitsamt, tunglöpt och svårlöpt med mycket tät vegetation och pinnigt på backen. Så härligt att det blev svenskt brons, det var några år sedan sist närmare bestämt 13.
Sändningarna blir bättre och bättre men fortfarande återstår en del förklarande och pedagogiska insatser så att även de som inte är OL-initierade kan förstå. På torsdag väntar medeldistansen. Utmaningen blir att koppla upp sig på färjan mellan Göteborg och Fredrikshavn. I Danmark väntar tredagarstävlingen Skawdysten strax söder om Skagen.