måndag 31 juli 2017

Tillbakablick ...

Bara några dagar sedan årets O-Ringen avslutades men det känns ändå som om det varit flera veckor sedan. I diverse bloggar och andra sociala medier kan man följa eftermälet från årets upplaga. Det är ömsom vin och ömsom vatten. Både plus och minus. Både kritik och beröm. Synpunkterna är många och frispråkigheten stor. Inläggen och synpunkterna varar sannolikt ytterligare några dagar men sedan är det augustitävlingarna som sätts i fokus. Noterar att åsikterna främst handlar om det som är runtomkring typ bussning, toaletter på C-orten och prisbordets kvalité. Inte så mycket om kartor och banor och det måste tolkas som om att det var klart godkänt.

Under en O-Ringenvecka åtgår mycket tid till transporter till fots, till cykel och i buss. Många är timmarna som går åt dagligen till förberedelser och efterarbete typ sko- och klädtvätt. Det blir intensiva och fulltecknade dagar. Tycker därför att den så kallade vilo- och aktivitetsdagen är ett viktigt inslag. Då har man chansen att ta del av det lokala turistutbudet och att umgås under andra former.



Kan konstatera att O-Ringen medialt inte får så stort utrymme. Visst skrivs det mycket i lokaltidningar men i de stora "drakarna" är det främst kortare notiser. Det lär inte bli så mycket mer under hösten. De stora värdetävlingarna som VM och World Games är överstökade och SM-tävlingarna i september lär inte skapa några rubriker. På något sätt känns det som om den mediala och intressanta orienteringssäsongen har kortats av. Allt vad gäller höjdartävlingar som 10-mila, Swedish League, Jukola, World Games och VM både för seniorer och juniorer är avklarat under april-maj-juni-juli. Är det en tillfällighet eller någon form av medveten planering?