söndag 16 juli 2017

Regndag ...

Regnet strilade ner på slutetappen av Hallands tredagars. Banläggaren hade valt att bitvis dra stråken i riktigt bushig, pinnig och jävlig terräng. Vet inte på vilken sida i Banläggarboken det står att man ska/kan/bör göra så. De båda inledande etapperna var kul och utmanande men så rasar helhetsintrycket på grund av terrängvalet.
Sista etappen avgjordes med jaktstart. Har aldrig gillat eller förstått det fascinerande med denna metod ... att springa tillsammans med andra i samma stråk en hel bana. Det brukar dessutom bara bli marginella skillnader i slutresultatet i jämförelse med hur man startade. Hade dock turen att få springa själv större delen av banan så det kändes bra.


Hemfärden inleddes med bilköer. Att passera Ullared en regnig semesterdag är ingen höjdare. ALLA som befinner sig i närheten passar på att söka sig inomhus för shopping. Därför långlånga bilköer in till Gekås många parkeringar.
När vi så närmar oss Vänersborg med bilen fylld av leriga och våta kläder, paraplyer och regnskydd bryter solen igenom. Förhoppningsvis är det ett långvarigt högtryck som tränger sig på.