söndag 2 juli 2017

Sprintdag ...

En spännande tävling när de första VM-medaljerna fördelades. Banorna var mycket löpbetonade och sekundstriderna hårda speciellt i herrklassen. Härligt med svenskt brons. Som många gånger när det är sprintarrangemang uppstår diskussioner om förbjudna passager och liknande. Samma sak på VM-finalen.


Gator stängs av och markeras på kartan med exempelvis en opasserbar stenmur (svart streck). I verkligheten finns det kanske bara en heldragen hängande snitsel som markerar "stenmur" och kan vara svår att se. Förstår att löparna med hög hastighet och intensivt fokus kan göra misstag. Det gjorde guldmedaljören från Schweiz men upptäckte snabbt sitt misstag och vände tillbaka. Naturligtvis uppstod tankar om att han borde diskas trots att han förlorade dyrbara sekunder på sin tabbe och arrangörernas otydliga markeringar. 

TV-sändningen kollades på paddan samtidigt som tävlingen Gränsjakten avgjordes i Strömstad. En förlängd sprintdistans i sommarhärligt väder som följdes av saltvattensbad, ett kallt sådant.