lördag 8 juli 2017

Sandhopp ...

Sista VM-dagen inleddes med cykeltur till ökenområdet Råbjerg Mile. Bara så annorlunda och häftigt med alla sanddyner. Obligatoriskt med hoppuppvisning där stilarna varierade.


Så blev det några spännande timmar med VM-stafetten framför paddan. Inte helt lätt att komma förbi "rättighetsspärrarna" när man befinner sig i utlandet men med förenade krafter löstes detta med en specialapp. Undrar hur länge TV- och produktionsbolag ska spärra vissa program så att de inte kan ses utanför respektive lands gränser. Det är nog en fruktlöst kamp när det finns metoder som gör att man tekniskt kan simulera att man exempelvis befinner sig i ett land fast man är i ett annat. 


Under sen eftermiddag avgjordes så första etappen av Skawdysten. En sprinttävling i semesterbyn på affärsgator, torg och parkområden. Start- och mål var precis vid Skagens kyrka. Verkligen en annorlunda arena och en förstagångsupplevelse för många. Det var riktigt hög klass på banorna. En skicklig banläggare hade lagt banor med många kontroller och ständiga riktningsförändringar.

Det var ett trött gäng som checkade in i sovrummen efter en lång dag med sandhopp, cykling och orienteringslopp.