måndag 3 juli 2017

Gulddag ...

Vilken härlig och efterlängtad guldmedalj Sverige fick på VM-sprintstafetten. Följde hela tillställningen på paddan sittandes utanför Sportshopen i Grebbestad. Det var spännande och dramatiskt. Det var en riktigt klurig tävling med dramatiska och avgörande misstag som tydligt spelades upp tack vare gps.



Under förmiddagen var det jaktstart på Gränsjakten. Har aldrig förstått tjusningen och fascinationen med jaktstart. Det blir oftast "sällskapsresor" i mindre eller större konstellationer. Har aldrig blivit klok på vem som efterfrågar tävlingsformen, arrangörerna eller löparna. Det blir dessutom oftast ett merarbete för funktionärerna och i Strömstad blev det en hel del småstrul i startmomentet som skapade irritation.

Idefjordens SK som arrangerade VM förra året verkade lite "arrangörströtta". Man valde terrängområden som användes vid VM-publiktävlingarna och banorna gick dessutom i samma områden och stråk. Inte särskilt bra. Gissar att en och annan hade förväntat sig ett annat terrängområde med tanke på alla kartor som VM-arrangemanget genererade.
Vidare fungerade inte resultatredovisningen avslutningsdagen. Märkligt att detta falerar från och till. Det var trots allt ett litet arrangemang med knappt 200 deltagare. Får ibland känslan, rätt eller fel, att man krånglar till arrangemang, man överorganiserar.