onsdag 11 oktober 2017

Förmiddags-OL ...

115 löpare mötte upp på årets nästsista veteranorientering i Tvåstadsområdet. Då saknades ändå flera trogna deltagare från arrangörsklubben Trollhättans SOK. Vädret var bara så där höstskönt med sol och krispig luft. Banorna utgick från Skidstugan och för de allra flesta var det definitivt inte första gången man sprang i området. Men det hade ingen större betydelse, man har inte så stor nytta av tidigare lopp. Det enda man vet är att det finns många, många på kartan omarkerade stigar. Det är lämningar från djur och tidigare arrangemang i området.




Flertalet deltagare springer/joggar/går bara på onsdagarna och deltar inte i det vanliga tävlingsutbudet på helgerna. Så är det inte bara i Tvåstadsområdet utan också på många andra platser runt om i landet. Skälen är naturligtvis närheten till arrangemangen, inga långa väntetider innan start och att man slipper föranmäla sig. Det tilltalar många och jag gissar att det i framtiden kommer bli än mer på det sättet även bland yngre årgångar.

Nästa vecka avslutas höstsäsongen i Alingsås men entusiasterna söker då upp andra veteranorienteringar i Göteborg och Västergötland. Där har man valt att förlänga säsongen november ut. Kanske smart med tanke på att vintern de senaste åren har kommit senare och senare.