onsdag 25 oktober 2017

Tömt och städat ...

Nu räcker det. Sommarhuset, garage, friggebod och förråd är tömd på allt innehåll och städat. Det har blivit en hel del timmars jobb och mycket god hjälp av nära och kära. Och just nu känns det bara så skönt!



Många har frågat: kommer ni inte att sakna det? Svaret är just nu nej! Det har varit toppen sedan vi övertog stället från föräldrar för snart 20 år sedan. Vi kommer att minnas många sköna sommardagar, avslappningen och avkopplingen, kajakturerna och baden i Gravlången, kräftskivorna och släktträffarna.
Men vi kan också erinra oss allt jobb typ underhåll, gräsklippning, målning, trädgårdsarbete osv som efterhand mer och mer upplevdes som en belastning än som ett avkopplande nöje. 

Var sak har sin tid. Tiden och tillvaron som villaägare och sommarhusinnehavare är över! Märkligt, eftersom pensionärstillvaron egentligen skulle ge mer tid att utnyttja ett sommarhus. Men orienteringsengagemanget och många andra intressen konkurrerar och är mera lockande. 
Men om nu lusten att klippa gräsmattor och gräva i jorden dyker upp så finns det barn som tacksamt och med öppen famn tar emot den insatsen.