måndag 2 oktober 2017

Nostalgi ...

Under städningsarbete hittar man både det ena och andra och bland annat en massa tidningsklipp från den 2:a oktober 1978 alltså för precis 39 år sedan. Det var referat från SM-stafetten som avgjordes dagen innan. Hade då många funktionärsuppdrag dels som banläggare men också som speaker. Oktoberdagen var då bara så fin. Solen sken och luften var krispig. En perfekt orienteringsdag. Det blev ett lyckat arrangemang med många plus från deltagarna. 
Hittade också ett specialdesignat vykort med specialstämpel för att uppmärksamma SM-tävlingarna i Göta Älvdalen.

Tävlingsdagen var också mitt första möte med Jörgen Mårtensson. Han slog igenom som 17-åring och sprang direkt in i seniorlandslaget. Men denna dag hade jag den trista uppgiften att diska honom efter slutsträckan för Malmby IF. Alla stämplar fanns inte på startkortet eller så syntes de i alla fall inte. Han var naturligtvis då inte glad men sedan dess har vi haft nära kontakt. Under alla år som förbundskapten fanns han med i alla lag jag nominerade. Framgångarna blev många och den absoluta höjdpunkten var VM-guldet i Marianske Lazne i dåvarande Tjeckoslovakien.




Så har åren rullat på och vi har regelbunden kontakt och många är resorna vi gjort tillsammans, senast till Montenegro för halvannan månad sedan.