fredag 6 oktober 2017

Skiften ...

Gymmets seniorer är bekymrade, om inte uppbragta. Snart sker en flytt till nya och större lokaler men det blir ingen bastu! O ve och fasa! Själv förhåller jag mig neutral. Visst blir det bastubad då och då men någon hängiven entusiast är jag definitivt inte. Har också noterat och konstaterat att det huvudsakligen är "gammfolk" som värnar om de höga graderna och den fuktiga luften. Yngre generationer är inte så noga eller rättare sagt bryr sig inte. 




Man kan fundera på hur framtidens klubbstugor kommer att formas. Ska man överhuvudtaget ha ett bastuutrymme? Kanske blir det istället bubbelpool eller rum med vibrerande massagefåtöljer.
Apropå gym. De poppar upp som svampar ur jorden. Detta många gånger i lokaler som tidigare var exklusiva butiker eller bankpalats. Gymmen tenderar också till att ha relaxutrymmen och fikabord.  Man kör sitt spinningpass eller sin styrketräning, avslutar med dusch och återställer vätskebalansen med någon specialdryck tillsammans med andra. För allt detta betalar man en månadsavgift utan några som helst förpliktelser. 
Utan tvekan är det så att gymmen börjar ersätter gårdagens klubblokaler.