söndag 1 oktober 2017

Funktionärsdag ...

Det blev en intensiv lördag. Väckarn ringde tidigt. Påklädning och sedan mtb:n till Skidstugan där portionen av kontrollställningar, skärmar och SI-enheter hämtades. Sedan bar det till skogs. Ursättning av dussinet kontroller för Vänersborgsmedeln. Skogen var skön denna morgon. Solsken och behagliga grader. Härligt att vara bland granar och tallar när de vaknar upp.




Så var det dags för nästa beting, nu som speaker. Förr var det en hel del pratande i mikrofon men det var en tid sedan sist. Tackar numera nej till förfrågningar. Dels vill jag helst tävla själv och så tycker jag som vanligt att gamlingar ska träda åt sidan, i tid! Men nu blev det en vakans och tävlingsledare Anette kom en vädjan. Det blev några timmar med en lagom pretentiös ambition att följa olika klasser, några intervjuer och som avslutning att fixa till en snabb men ändå värdig prisutdelning.
Det blev ett bra arrangemang som uppskattades av de över 500 deltagarna. Bra karta, fin terräng och utmanande banor. Allt inramat av en alldeles särskilt vacker och behaglig höstdag med arenan alldeles vid Vänerns strand.

Så blev det eftermiddag. Ut i skogen igen för inplockning av kontroller. Inte lika roligt som utsättning. Tillbaka till Skidstugan för iordningställande och rengöring av skärmar och enheter. 

Snabbt hem för en liten powernap innan son #2 med barn anlände för middag och övernattning - kul! Gemensam koll på TV och Duellen innan sängdags och uppladdning för ytterligare en tidig morgon - Vargsöndan väntade med en medeldistans inte långt från sommarhuset.