fredag 27 oktober 2017

OL söderut ...

Orienteringssäsongen närmar sig slutet men utbudet finns för den som vill fortsätta tävla. Fler och fler arrangemang tillkommer i sydeuropa. Researrangörer planerar in evenemang exempelvis under skolornas novemberlov och även andra helger. Söderut är graderna fortfarande behagliga och höststormarna når inte riktigt dit.

Terrängtyperna man möter skiljer sig många gånger rejält från de skandinaviska. Det i sin tur ger nya naturupplevelser och naturligtvis orienteringstekniska utmaningar. Inte minst när sprintorienteringar avgörs i bergsbyar med ett gytter av oregelbundna huskroppar, gränder, smala passager, trappor och höga stenmurar.

Helt klart att kombinationen orientering-upplevelser-avkoppling-turistande är en säljande faktor. De flesta kan följa med och få upplevelser utan att behöva vara hårdsatsande tävlingsorienterare. 
En av höstens intressanta resmål är Sicilien. Två femdagarstävlingar har nyligen avverkats och dessa passade tidsmässigt ledigheter i Norge. Nästa vecka blir det ytterligare en femdagars tillrättalagt för svenskar.