måndag 23 oktober 2017

Snart klart ...

Så börjar vi kunna skönja slutet på städning och utplockning av sommarhuset. Många har hämtat möbler och annat som anses vara bra-att-ha. Stor hjälp av Gurjeet från Pakistan som hjälpt oss att städa och rensa upp. På torsdag ska allt vara klart för då träder ny ägare till.
Fortfarande dyker det upp prylar och saker som för längesedan varit förvarade och naturligtvis bortglömda. I gamla korthögen fanns ett foto från SM-kavlen den 1 oktober 1978 alltså för 39 år sedan. Var både banläggare och speaker. Kortet nedan är från speakertornet där förberedelser görs inför några intensiva timmar.


Då hade vi inte särskilt många tekniska hjälpmedel. Uträkning av tider skedde manuellt. Passertider vid kontroller ute i skogen kom från hemvärnets gamla kommunikationsmaterial. På stora anslagstavlor hade vi handskrivna lappar med aktuell ställning sträcka för sträcka. Oj, vilken skillnad i jämförelse med idag!
Nu lär det inte dyka upp så mycket mer bortglömt. Det mesta är sorterat, genomgånget och förpassat till miljöstationen för vidare bearbetning och kanske något ska återvinnas.