lördag 28 oktober 2017

Sicilien ...

Så var det då dags för den fjärde flygturen för året över Alperna. Denna gång med destinationen Palermo på Sicilien och sedan busstransport till Selinunte  som blir hemvisten under en vecka. En vecka med bland annat fem OL-tävlingar och naturligtvis må bra, sightseeing och kanske ett sent höstbad i medelhavet.
I ressällskapet bror, barn och barnbarn vilket sammantaget blir elva personer - kul!
På plats lär vi också möta andra vänner och bekanta - också kul!


Det har blivit många och långa flygturer genom åren över hela världen. Den spänning och speciella känslan som upplevdes vid pionjärturerna är ett minne blott. Nu har det blivit så rutinartad och vardagligt. Men mycket har förändrats vad gäller exempelvis säkerhetsfrågor men också andra saker typ rökning ombord. Det var tillåtet förr och då gällde det att boka platser långt från rökzonen. Men fortfarande påpekar flygvärdinnorna att det är rökförbud. Undrar hur länge de kommer att höra det? Har trott att förbudet var globalt men tydligen inte.

Sicilien har besökts tidigare men det var ett tiotal år sedan. Orientering då också bland annat på vulkanen Etnas sluttning.
Nu ska vi hålla till på den västra delen av ön. Väderprognosen lovar hyggligt väder med grader runt 20 och det är bara att hoppas att det infrias. Både sprint och medeldistans står på programmet alltså både "gatlopp" och skogsterräng.