lördag 16 december 2017

Avisor ...

Varje klubb ska ha en klubbtidning! Det var en självklarhet för några decennier sedan. Idag har många försvunnit i alla fall pappersformaten. Ny digital teknik har skapat andra förutsättningar för publicering av klubbnyheter.
Dock lever klubbtidningen i min moderklubb. Giparen utkommer i klassiskt pappersformat fyra gånger om året! 

Man kan undra hur länge till. Det är trots allt unikt idag. Många tidningar och tidskrifter kläs i ny kostym. Kan bara se på den egna konsumtionen av dagstidningar. Det var några år sedan tidningsutdelaren släpade sig uppför trapporna i tidig morgonstund och stoppade avisorna i brevlådan. Några dygn senare bars de nerför trapporna igen till pappersinsamlingen. 
Nu är det paddan som gäller och det är ett bekvämt sätt att konsumera nyheter. Dessutom slipper man pappersberget även om det ibland saknas tidningssidor när golvet ska skyddas eller som emballage.

Dock är det noterbart så många tidskrifter det finns i affärernas mediahörn. Uppenbart är att många vill ha sin vecko- eller månadstidskrift i pappersformat. Naturligtvis praktiskt när inte wifin funkar eller när batteriet sinar. Så visst kommer papperstidningar finnas ett bra tag till eller ...