torsdag 14 december 2017

Julbord ...

Många är julborden som serveras dessa dagar. Under mina sista 15-20 yrkesverksamma år blev det åtskilliga månaden innan varje jul. Stora julbord, delikata julbord, temajulbord (typ enbart från havet som på Island) osv.
Det var i samband med konferenser, personalsammankomster och inbjudningar från olika håll. Det var oftast gott och smakfullt och till ingen kostnad. Undrar förresten hur många julbordsätare som betalar med "egna" pengar?



Efter hand kändes julborden mindre och mindre smakfulla. Det kändes bara så mycket framförallt efter intagandet. 
Nu är det några år sedan det blev ett julbord av storformat. Det beror inte på att "gratisätandet" inte längre är möjligt utan att utbudet inte lockar. OK då ... många rätter är riktigt goda men att äta tokmycket under halvannan timma eller två känns inte längre som någon höjdare. 

Men visst finns det saker som förhoppningsvis ska finnas på faten om en dryg vecka; skinka, kokt rödkål, fårfiol och paté med Cumberlandsås.