lördag 9 december 2017

Skinklopp ...

Som traditionen påbjuder genomfördes klubbens så kallade Skinklopp i härligt lördagsförmiddagsväder. För vilken gång i ordningen det var kan nog ingen svara på ... det har alltid varit så här i december innan jul. Tre banor stod till buds och varje deltagare fick i förväg gissa vilken tid man skulle ha på banan. Den som kom närmast den angivna tiden fick en julskinka i pris. Naturligtvis var det inte tillåtet att ha klocka med sig.



Årets banor var riktiga luriga och utmanande med många kontroller. Snön har ännu inte behagat lägga sig och det var bara så härligt löpvänligt på berghällarna och i skogen. Det mesta av sommarens bushiga vegetation hade försvunnit så sikten och framkomligheten var god. 

Noterade att ett generationsskifte kanske är på gång. Många ungdomar var på plats men samtidigt inte lika många gamlingar som det annars brukar vara. Så Skinkloppet lär nog leva ett tag till.

Nästa söndag vankas ett annat traditionellt jullöp. Trollhättans SK arrangerar sitt race med gemensam start och kontroller som får tas i valfri ordning.