onsdag 27 december 2017

Inflyttning ...

Det byggs som bara den i Vänersborg. Det kan konstateras efter dagens långpromenad i ett gråtrist väder. 1700 nya bostäder lär vara på gång. Det är bra att det byggs för bostadsbristen har varit skriande de senaste två-tre åren. 


Drar mig till minnes när vi flyttade hit för snart två decennier sedan. Det var bara att välja och vraka bland lägenheter och villor. Det blev en centrumlägenhet. Då och då dyker tankarna upp om att återigen köpa ett hus men det blir inte mer än en tanke. Det är trots allt bekvämt på många olika sätt att bo i lägenhet - i centrum med korta avstånd till det mesta som behövs i vardagen.

Gissar att ett boende i Vänersborg lockar många. Det är trots allt bara en knapp timmas tågresa till Göteborg. Så Lilla Paris lär växa de närmaste åren. Nu är det bara att hoppas att kommunens politiker och tjänstemän är alerta och uppdaterar excelarken. Inflyttning skapar inte bara skatteintäkter utan också kostnader för skola, omsorg, renhållning osv.

Nya "centra" följer alltid i spåren på nybyggnation. Det innebär att i de ursprungliga centrala delarna slår affärer igen. Istället blir det gym, pizzerior och märkligt nog heminredningsbutiker. Tyvärr är prognosen för de sistnämnda dyster. De brukar inte överleva så länge men uppenbarligen är det många entreprenörer/nyföretagare som tror på en potential. Kanske är det rätt tänkt. 1700 nya hushåll ska utrustas med tavlor och prydnadsföremål.