torsdag 21 december 2017

Usch och fy ...

Onsdagskvällarna har varit vikta åt den egna klubbens gympapass. Detta i en traditionell gympasal med ribbstolar och långbänkar i en av Vänersborgs äldre skolor. Under en timma har muskler och leder böjts, sträckts och slappnats av under ledning av Jenny och Antin. Ett pass utan redskap där enbart den egna kroppen varit motstånd och hävstång. Det har inte bara varit slit och ta i utan också lugnare moment med koordination och balans. Sköna pass!


Dock förvånas man över städningen eller rättare sagt bristen på städning i lokalen. Det är skitigt, dammråttorna är många och det är minst sagt sunkigt. En skolanställd berättar att det inte finns pengar och resurser. Man har inte bara dragit in på antalet städtimmar utan också på städredskapen. Därför ser det ut som det gör. Personalen har reagerat men inget har hänt. 
Märkligt att man drar in på saker som så starkt är kopplat till hälsa och välmående. Smuts och damm är en bra grogrund för ohyra och kvalster. Förstår tillfullo elever som skolkar från gympatimmarna därför att det är smutsigt och äckligt. 

Vi ska kanske investera i en egen golvmopp som får göra tjänst strax innan onsdagskvällarna nästa år ...