onsdag 27 februari 2019

Finalrace ...

Vinterdvalan och "off-season" avslutades med Nattcup i grannklubben TSOK:s regi. Som vanligt kom ett 40-tal löpare till start på svåra banor i terrängen strax norr om Trollhättan. Det var vårväder denna afton i slutet på februari. Inte ens en liten snödriva hade överlevt i storskogen. Härligt, härligt att slippa snöpulsa och/eller vada i issörja.



Nattcupernas signum är svåra och kluriga banor, så även vid denna avslutningsetapp. Masstart är ett annat signum som ibland leder till att klungor blir stillastående när alla tror att "någon annan" har järnkoll på orienteringen men oftast är så inte fallet.
Nattcupen är inte det rätta tillfället att debutera med pannlampa på huvudet. Svårighetsgraden kräver någorlunda erfarenhet och vana. Det passar bra för rutinerade veteraner!

Tävlingssäsongen inleds på fredag med ett nattrace norr om Kristianstad. Planerar att vara på plats men det blir inte någon start. Arrangörerna har valt att ha masstart. Tycker det förtar dramatiken/spänningen/fascinationen med orientering i allmänhet och nattorientering i synnerhet. Tillhör den gamla stammen som hyllar devisen ”ensam strid mot markernas hinder”. Det blir istället uppladdning inför fortsättningen av premiärhelgen med två lopp i dagsljus i strandskogen söder om Åhus. Individuell start gäller vilket känns riktigt kul och utmanande efter vintermånadernas ”följa John”.