måndag 25 februari 2019

På cykel ...

Årets första cykeltur har avverkats - utomhus! Det har blivit en del inomhus på spinningcykeln under vintermånaderna men idag passade det bara så bra med drygt en och en halv timma på cykelbanor och grusvägar. Vädret bjöd på 7-8 plus, vindarna var stilla och solen bröt igenom diset. Vanligtvis brukar cykelpremiären vara i slutet på mars så det kändes lite speciellt denna februarimåndag.



Det känns ensamt när man mitt på dagen passerar villakvarter och genom bostadsområden. Det är så gott som folktomt. En och annan promenerande pensionär skymtar till, en gul postbil och så några hantverkare i något hus. Scenförändring blir det framåt tre-fyra när kidsen kommer hem från dagis och skola och deras föräldrar från jobbet.

Passerade genom skogen där SM-stafetten i orientering arrangerades för snart åtta år sedan. Den annars lite vresiga och bitvis svårframkomliga terrängen såg helt underbar ut när inga löv fanns på träden och undervegetationen låg i dvala. Sikten och framkomligheten var verkligen god. 

Det är skönt-kul-roligt-omväxlande-rofyllt att cykla. En helt annan upplevelse än när man joggar/springer/löper. Man kommer en bit, man ser och upptäcker så  mycket mer.
Premiärturen gav mersmak!