söndag 3 februari 2019

Tävlingsdag ...

Massor av snö hade fallit och på lördagsförmiddagen var snötäcket tjockt. Det bar iväg till Vänersborgs Skidstuga där Barnens Vasalopp skulle genomföras. Ett upprop om funktionärshjälp hade kungjorts. Dock behövdes ingen hjälp, funktionärerna var nästan fler än de 20-talet barn som mött upp. Det brukar ofta vara så på arrangemang. I allmänhet är det inte svårt att få volontärer till kortare och avgränsade aktiviteter.

Underlaget var svåråkt och barn kämpade på. Några stod för första gången i sitt unga liv på skidor. 





Eftermiddagen bjöd på alpint, längdåkning och bandy i TV-soffan. Trots att VM-finalen i bandy avgjordes bara några stenkast hemifrån blev valet att kolla matchen på TV. Lite enklare, lite bekvämare men framförallt mera åskådligt. Trist, trist dock att Sverige förlorade. Vänersborgs arena är ingen blågul lyckoarena. Förra gången det begav sig föll man också mot Ryssland i finalen.

Kommentatorerna och spelare hade synpunkter på isunderlaget. Fick aldrig riktigt något begrepp om vad det handlade om. Dock förvånande att världens dyraste bandyanläggning uppenbarligen har taskig is.


Kvällen handlade också om tävling fast inte inom sportens värld. Första omgången av Melodifestivalen kollades traditionsenligt in tillsammans med barn och barnbarn. Dagen innan hade juniorerna varit på genrepet i Göteborg och kunde bidra med intryck och upplevelser. Fortsättning följer under hela februari.