tisdag 27 augusti 2019

Anna har fått stanna ...

Det obligatoriska och årliga besöket på Pilane gravfält som nuförtiden är både en fårhage och konstutställning har avverkats. Vädergudarna bjöd på en het sommardag och graderna steg uppåt 30. 
Det är alltid lika spännande att åka till Tjörn och kolla in konstverken som skiftar varje år. Ett 20-tal verk brukar vara utplacerade. Är det något eller några som kommer att vara ögonbrynshöjande eller som kittlar nyfikenheten? Det är den årliga frågan?



Naturligtvis finns det eleganta kvinnohuvudet Anna där som nu konstnären Jaume Plensa låter vara där permanent. Den är alltid sevärd och intressant. I övrigt var årets verk helt OK men det var ingen som framkallade några wow eller pulshöjning förutom att det är brant upp till några verk som placerats på områdets bergstoppar.
Intressant att se hur Pilane utvecklats. De första åren var allt så enkelt men nu börjar det växa upp biljettkontor och andra faciliteter. 
Noterade också att man nu infört pensionärsrabatt på en tjuga. En eftergift för alla frågor genom åren om inte denna rabatt finns. Förmodligen orkade man inte längre höra detta och därför var rabatten ett effektivt sätt att minska köer och glädja den äldre generationen. Dock är min gissning och ett antagande att det knappast är "fattigpensionärer" som beger sig Pilane. Bilparken denna dag i slutet på augusti då det huvudsakligen var pensionärer på besök skvallrade om att pengar knappast kunde vara en bristvara. 
Efter besöket bar det snabbt iväg till ett svalkande saltbad i Västerhavet. Rönnäng var målet och graderna i vattnet var uppfriskande sköna, alltså ett dopp och lite till men inte mycket mer.