söndag 25 augusti 2019

Tufft i Göteborg ...

Göteborg O-meeting med tre distanser har avverkats under helgen. Inledning med utmanande medeldistans under fredagskvällen väster om Sandsjöbacka söder om rikets andra stad. Efter en natts vila väntade en sprintdistans under Älvsborgsbron med start och mål vid klassiska Röda sten. Bra banor som växlade mellan urbana partier och kuperade skogsklädda områden. Banorna var lagda av en Hogedalare. Erik är en av kusinernas barn hade trots sin unga ålder lyckats mycket väl med sitt uppdrag. Kul!



Avslutningsdagen med långdistans blev tuff om inte på gränsen till brutal. Detta beroende dels på terrängens karaktär men också på bansträckningarna. Banläggarna hade tagit i lite väl mycket och det gäller framförallt ungdomsbanorna. Det var inte bra och kommentarerna efter målgången bland de yngre generationerna var inte direkt positiva.
Är egentligen lite förvånad att detta inträffar på en tävling som vill ha kvalité som signum. Förvånad eftersom det finns hur många anvisningar, utbildningar, banläggarkort som helst och dessa ska säkerställa svårighetsgrader och anpassning till olika ålderskategorier. Dessutom finns tävlings- och bankontrollanter som med ett utifrånperspektiv ska tillse att regelverk och anvisningar följs. Ändå blir det ett bottennapp och ett trist eftermäle. Tråkigt för arrangörerna som ändå haft ambitionen att skapa ett attraktivt arrangemang.